cursor
Het Filiaal

BROKKEJOK1, 2, (SBO ook 3)

Over waarom liegen soms misschien ook wel een beetje niet zo erg is

45 min

Leugens maken brokken. Dat wordt gezegd. Fantaseren is ook een beetje liegen, je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet 'waar' zijn, niet bestaan. Fantaseren mag altijd. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? Met deze vraag gaat coupdeboule aan de haal.

Een absurde samenwerking tussen coupdeboule en Het Filiaal theatermakers

Liegen geliegd loogde loegt floep floeps en oepssssss… een leugen!!! Wat? NEEEEE wattes neen EEN LEUGEN?! Misschien heeft niemand het in de gaten…… Ssssst of juist snel doorkletsiekletsie noezel aanraken mond bewaken en draai droei met mijn ogen zwoksels klotsende oksels peentjes zweten waarom koekt koekje iedereen zo naar moei staat het dan op mijn voorhoofd geschrievelefoetseld???

In een simpele en vindingrijke vormgeving ontvouwen en ontpoppen zich steeds meer vormen en kleuren. Met het decor wordt ook de muziek steeds gekker, wilder en daarmee vrolijker, tot het podium een andere wereld wordt. Een wereld vol brokken fantasie, in alle soorten en maten. De muziek is (in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag) gecomponeerd door Delara Navaey.

coupdeboule bestaat uit theatermakers Eileen Graham en Katelijne Beukema. Vanuit fantasie zoekt coupdeboule naar antwoorden op moeilijke kwesties zoals in dit geval wat echt is en wat niet. Ze maken speels-filosofische voorstellingen met als doel de fantasie van het publiek, ongeacht leeftijd, actief te prikkelen. Het werk van coupdeboule is kleurrijk en fysiek.

BROKKEJOK in beeld

Brokkejok is een intiem theateravontuur dat tussen het begin en het einde, of tussen het einde en het begin, of tussen twee eindes of twee beginnen, voortdurend blijft verrassen.
Theaterkrant
Eileen Graham en Katelijne Beukema leggen in hun zeer alerte, fysieke spel een ontwapenend gevoel voor humor aan de dag. Grahams publieksbegeleider is bloedirritant, maar toch voel je sympathie voor haar zichtbare geploeter.
Theaterkrant
 • concept en spel
  Eileen Graham, Katelijne Beukema
 • compositie
  Delara Navaey (ism conservatorium Den Haag)
 • decor en kostuum
  Calle de Hoog
 • eindregie
  Elias De Bruyne
 • fotografie
  Bart Grietens
 • productie op locatie
  Sjaan Hofstede
 • artistieke begeleiding
  Monique Corvers
 • locatie en speelperiode
  Zomer Festivals 2024

  21 juli: Openlucht theater Caprera Bloemendaal
  9 & 10 aug: Boulevard, Den Bosch
  Parade: locaties en data volgen

  Landelijke tournee in theaters 2025:
  van 5 april t/m 8 juni

Kerndoelen

 • Kunstzinnige oriëntatie - kerndoel 54 en 55

  De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. Leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

 • Oriëntatie op jezelf en de wereld - kerndoel 34 en 37

  De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen. De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten