cursor
Het Filiaal

BROKKEJOK4 tot 104 jr

Over waarom liegen soms misschien ook wel een beetje niet zo erg is

45 min
vr 29 dec 2023
13:00 u
Groningen Forum Groningen
Roald Dahl Festival
do 4 jan 2024
14:00 u
Den Haag Theater aan het Spui
do 22 feb 2024
15:00 u
Utrecht Theater Kikker
vr 23 feb 2024
11:00 u
Utrecht Theater Kikker
vr 23 feb 2024
15:00 u
Utrecht Theater Kikker

Leugens maken brokken. Dat wordt gezegd. Fantaseren is ook een beetje liegen, je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet 'waar' zijn, niet bestaan. Fantaseren mag altijd. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? Met deze vraag gaat coupdeboule aan de haal.

Een absurde samenwerking tussen coupdeboule en Het Filiaal theatermakers

Liegen geliegd loogde loegt floep floeps en oepssssss… een leugen!!! Wat? NEEEEE wattes neen EEN LEUGEN?! Misschien heeft niemand het in de gaten…… Ssssst of juist snel doorkletsiekletsie noezel aanraken mond bewaken en draai droei met mijn ogen zwoksels klotsende oksels peentjes zweten waarom koekt koekje iedereen zo naar moei staat het dan op mijn voorhoofd geschrievelefoetseld???

In een simpele en vindingrijke vormgeving ontvouwen en ontpoppen zich steeds meer vormen en kleuren. Met het decor wordt ook de muziek steeds gekker, wilder en daarmee vrolijker, tot het speellokaal een andere wereld wordt. Een wereld vol brokken fantasie, in alle soorten en maten. De muziek is (in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag) gecomponeerd door Delara Navaey.

coupdeboule bestaat uit theatermakers Eileen Graham en Katelijne Beukema. Vanuit fantasie zoekt coupdeboule naar antwoorden op moeilijke kwesties zoals in dit geval wat echt is en wat niet. Ze maken speels-filosofische voorstellingen met als doel de fantasie van het publiek, ongeacht leeftijd, actief te prikkelen. Het werk van coupdeboule is kleurrijk en fysiek.

BROKKEJOK in beeld

 • concept en regie
  Eileen Graham, Katelijne Beukema
 • compositie
  Delara Navaey (ism conservatorium Den Haag)
 • decor en kostuum
  Calle de Hoog
 • eindregie
  Elias De Bruyne
 • fotografie
  Bart Grietens
 • productie op locatie
  Sjaan Hofstede
 • locatie
  Gym-, speellokaal
 • speelperiode
  schoolvoorstelling 30 okt '23 t/m 25 jan '24
  Voorstelling in theaters: 15 okt Bieb Utrecht, 4 jan HNT Den Haag, 20/21 feb Filiaaltheater Utrecht en 22/23 feb Kikker Utrecht
Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten